שחרור מהצבא

קיצור שירות

קיצור שירות

שירות החובה בישראל עומד על שנתיים ו-8 חודשים עבור גברים ושנתיים עבור נשים. ככלל, כל צעיר וצעירה ישראלים בגיל 18, מחויבים בשירות זה. המציאות, כפי שכולנו יודעים, שונה באופן דרמטי. נכון להיום, פחות ממחצית מהצעירים בישראל משרתים בצבא שירות מלא. צעירים רבים, חרדים ולא חרדים, לא משרתים כלל ורבים אחרים משרתים שירות מקוצר. במאמר זה נדון בדרכים לקיצור השירות.

שירות חובה בצבא

חוק שירות הביטחון מחייב את כל אזרחי ישראל לשרת בשירות צבאי. עם זאת, אזרחים חרדים וערבים נהנים מפטור גורף משירות, נשים דתיות יכולות ליהנות אף הן מפטור שכזה וצעירים רבים נוספים נהנים מפטורים אישיים משירות.
כמו כן, לא מעט מהמתגייסים לא משרתים שירות מלא. עוד משנות ה-50 פועלים גרעיני נח"ל, במסגרתם הצעירים משלבים שירות צבאי עם פעילות ערכית במשך 5 שנים, מתוכם ישרתו שירות צבאי בפועל במשך כשנה וחצי בלבד. מודל דומה קיים גם עבור ישיבות ההסדר, המשלבות לימוד ישיבתי עם שירות צבאי מקוצר. כמו כן, ספורטאים מצטיינים וחיילים עם קריירות מלפני הגיוס זוכים אף הם לשירות מקוצר.

דרכים לקיצור השירות בצה"ל

לא רק החיילים המפורסמים, תלמידי הישיבות או חיילי הגרעינים יכולים לקצר את השירות שלהם. גם אתם יכולים לעשות זאת! במאמר זה נציג 4 דרכים לקיצור השירות הצבאי. 4 הדרכים שנציג הן:

הדרך הרפואית

הדרך הנפשית

הדרך האקדמית

הדרך המקצועית

הדרך הרפואית

כידוע, לכל חייל בצה"ל נקבע פרופיל רפואי. הפרופיל הגבוה ביותר, המאפשר שירות בכל היחידות בצבא, הוא פרופיל 97. פרופיל 64 ומטה אינו מאפשר שירות קרבי. פרופיל 21 הינו פרופיל פטור, ומי שנקבע לו פרופיל שכזה פטור משירות צבאי.
הפרופיל שלכם לא חייב להישאר אותו דבר כל השירות. שינויים במצב הבריאותי, יכולים להוביל לשינוי הפרופיל. שינוי פרופיל נעשה באמצעות הגשת בקשת ערעור ועמידה בפני ועדה רפואית של צה"ל. ככל שהתגייסתם לשירות קרבי ונפצעתם במהלך השירות, ייתכן בהחלט כי תוכלו להוריד פרופיל ולצאת משירות קרבי. לעיתים, תוכלו אף ליהנות מקיצור השירות. זאת, אם יורד הפרופיל שלכם ל-21.
כדי שבאמת תצליחו להוריד את הפרופיל הצבאי שלכם ל-21, רצוי בהחלט להגיש את הערעור בעזרת עו"ד צבאי ולהגיע לוועדה מיוצגים על ידי עורך הדין שלכם. עורך הדין יודע כיצד להציג את הדברים, על מה לשים דגש ומה לא כדאי להראות כדי שאכן ייקבע לכם פרופיל 21. חשוב שתדעו – קביעת פרופיל 21 במהלך השירות לצורך קיצור השירות אפשרית סבירה הרבה יותר מקביעת פרופיל 21 מלכתחילה. עם זאת, הצבא קובע פרופיל זה במשורה וללא ייצוג על ידי עו"ד, תתקשו לקבל פטור זה.

הדרך הנפשית

הדרך הנפשית דומה מאוד לדרך הרפואית, ומוכרת בשם "פטור נפשי". במסגרתה, בקשו פגישה עם קב"ן, קצין בריאות נפש, והוכיחו לו כי אינכם מתאימים עוד לשירות צבאי. בסמכות הקב"ן לקבוע לכם פרופיל 21 ולפטור אתכם משירות.
גם לקראת הפגישה עם הקב"ן רצוי להיפגש עם עורך דין צבאי. עורך הדין יכין אתכם למפגש, ידריך אתכם מה להגיד, וממה להימנע. הודות להדרכת עורך הדין, אשר מכיר את המערכת לפני ולפנים, תוכלו להשיג קיצור שירות נפשי.

הדרך האקדמית

תוכלו לקצר את השירות שלכם במספר חודשים אם תרשמו ללימודים אקדמיים בסמוך למועד השחרור שלכם. נניח כי חייל צפוי להשתחרר בחודש דצמבר. הוא התקבל ללימודים שיתחילו בסוף חודש אוקטובר והוא מעוניין להתחיל ללמוד. החייל יוכל להגיש בקשה לקיצור שירות, הידועה בשם קצר"ש, וליהנות מהשחרור המוקדם לצורך התחלת הלימודים. גם בקשה זו, רצוי להגיש בליווי עורך דין צבאי.

הדרך המקצועית

הדרך המקצועית דומה לדרך האקדמית. תוכלו לקצר את השירות שלכם אם תתחילו עבודה משמעותית בסמוך למועד השחרור. בלתי אפשרי לקצר את השירות עבור עבודה "סתמית", אך אם תשכנעו את הצבא בדבר חשיבות המשרה, אתם צפויים לקבל קיצור שירות. כך, למשל, אם ברצונכם לעבוד כשליחים של הסוכנות, תוכלו בהחלט להגיש בקשת קצר"ש וליהנות מקיצור השירות.

לסיום

לסיכום, ישנן דרכים שונות להשגת קיצור השירות. בכל אחת מאותן דרכים, כדי שקיצור השירות אכן יקרה, רצוי להסתייע בשירותיו של עורך דין צבאי בהליך. פנו אלינו במשרד עו"ד רכבי, הראל ושות' והצטרפו למאות לקוחות מרוצים שכבר קיצרו את השירות שלהם.

 

כלי נגישות