בדומה למשפט אזרחי, גם במשפט הצבאי ייתכנו מקרים, המצדיקים הגשת ערעור ופנייה לעורך דין, המתמחה בייצוג בפני ביה"ד הצבאי לערעורים. חייל או חיילת, שנשפטו בבית הדין הצבאי ונפסק להם עונש מסוים, יכולים לערער על הפסיקה ולא לקבל אותה כגזר דין חד משמעי.
כיצד זה מתנהל?
חשוב לדעת, בדומה לפסקי הדין הנפסקים בבתי הדין האזרחיים, גם פסקי הדין, אותם פוסקים שופטי בתי הדין הצבאיים, הם ברי ערעור. ישנם לא מעט מקרים בהם פונים בתום המשפט, ולאחר קבלת גזר הדין, לעורכי דין לצורך ייצוג בפני ביה"ד הצבאי לערעורים. כמו כל הליך משפטי, גם בסיומו של הליך המתנהל מול בית המשפט הצבאי, ניתן להגיש ערעור תוך פנייה לביה"ד הצבאי לערעורים, שממונה על כך. הערעור מוגש בגין העונש שנפסק לחייל או לחיילת או על ההרשעה עצמה. הן הנאשם והן התביעה יכולים לערער על פסיקה זו, כפי שקורה בבית משפט אזרחי. במקרים חריגים, ניתן להגיש את הערעור אף לבית המשפט העליון.
פנייה לעורך דין המתמחה בדיני צבא, לצורך ייצוג בפני ביה"ד הצבאי לערעורים, מאפשרת למגיש הערעור לזכות במענה מקצועי וליווי צמוד לאורך כל התהליך. ביה"ד הצבאי לערעורים הינו הכתובת שאליה פונים במקרים אלה, כתובת בעלת הסמכות לדון בערעורים המוגשים לה בגין פסיקות של בתי הדין הצה"ליים, המטכ"ל, פיקוד העורף, חיל האוויר, זרוע היבשה ומחוזות הצפון, המרכז והדרום.
הגשת הערעור לבית הדין הצבאי לערעורים, המשמש גם כביה"ד הצבאי העליון של צה"ל, איננה מובילה לעריכת משפט חוזר, כי אם לדיון בעניין הפסיקה ובבדיקה האם הנאשם שקיבל אותה הורשע כדין והאם העונש המדובר נחשב לסביר.
זקוקים לשירותי ייצוג בפני ביה"ד הצבאי לערעורים? במשרד עורכי העו"ד הצבאי רכבי,הראל ושות' ישמחו לעמוד לרשותכם ולספק לכם את המענה המקצועי ביותר. המשרד, שעוסק בתחום זה למעלה מ – 15 שנה, מתמחה בדיני צבא ובטחון ונחשב לאחד הוותיקים והמובילים בארץ בתחומו. פנו אל המשרד בטלפון 073-7579976 לקבלת פרטים נוספים ומידע חשוב שיעזור לכם לבחור את ההליך הנכון.